24 iunie 2015

Autoturism Porsche cautat in Elvetia, descoperit de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat in zona de competenta a S.P.F. Negru Voda un autoturism marca Porsche fara placute de inmatriculare, care era cautat in vederea confiscarii de catre autoritatile din Elvetia, pe care doi cetateni romani incercau sa-l scoata din tara cu scopul de a-l inmatricula in R. Bulgaria.
In data de 23.06.2015, in jurul orei 03.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Negru Voda au desfasurat in zona de competenta o actiune pe linia prevenirii si combaterii traficului international cu autoturisme furate, in urma careia au identificat la intrare in localitatea Negru Voda un autoturism marca Porsche model Carrera 911 fara placute de inmatriculare pe care doi cetateni romani incercau sa-l scoata din tara pe o platforma cu scopul de a-l inmatricula in R. Bulgaria.
Cei doi barbati, conducatorul auto F.M. Daniel, in varsta de 32 de ani si V.E. Alexandru, de 23 ani, domiciliati in municipiul Braila, se deplasau cu un autovehicul marca Ford cu platforma pe care era transportat autoturismul in cauza. Politistii de frontiera au efectuat verificari in baza de date si au constatat ca autoturismul marca Porsche era semnalat ca fiind cautat in vederea confiscarii de catre autoritatile elvetiene.
Pasagerul din dreapta a declarat ca a achizitionat autoturismul fara a cunoaste faptul ca acesta era cautat in vederea confiscarii de catre autoritatile din Elvetia.
Politistii de frontiera au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 25.000 lei, la sediul S.P.F. Negru Voda in vederea continuarii cercetarilor si au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt, fapta prevazuta si sanctionata de art. 228, alin. 1 din Noul Cod Penal.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana