30 iunie 2015

Cinci migranti ascunsi in cabina unui camion, descoperiti la P.T.F. Calafat


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit ascunsi in cabina unui TIR, condus de un sofer bulgar, intr-un spatiu special amenajat, patru cetateni irakieni si un palestinian, care au incercat astfel sa intre ilegal in tara.
In data de 29.06.2015, in jurul orei 10.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui cap tractor marca DAF, cetateanul bulgar Davidko P., in varsta de 51 de ani, care venea din Grecia cu destinatia Germania.
Cu ocazia efectuarii controlului amanuntit, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a descoperit ascunse in cabina camionului, intr-un spatiu special amenajat prin construirea unui plafon fals, deasupra soferului,cinci persoane de sex masculin.
In cadrul primelor verificari, s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza sunt patru cetateni irakieni si un cetatean palestinian, cu varste cuprinse intre 19 si 37 de ani. La cercetari, barbatii au declarat ca au plecat din tarile de origine in urma cu cateva zile, pe ruta Siria-Turcia-Grecia-Bulgaria, fiind urcati in camion de catre sofer, intr-o parcare in Grecia. Scopul lor era acela de a ajunge in Germania unde fiecare urma sa plateasca soferului cate 1.000 de euro.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano – bulgar, migrantii, soferul si mijlocul de transport au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana