19 iunie 2015

Constanteni arestati preventiv dupa ce au fost prinsi in flagrant de politistii de frontiera in timp ce transportau 230 de grame cannabis


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanta si cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale - Serviciului Operatiuni Speciale Constanta, au identificat si retinut, in urma unui flagrant realizat in municipiul Bucuresti, doi barbati din Constanta care detineau in bagajele personale 230 de grame cannabis.
In continuarea cercetarilor, au fost efectuate 6 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Constanta, Tulcea si Calarasi, in urma carora au fost ridicate mai multe probe si inscrisuri.

In data de 16.06.2015, in jurul orei 23.00, actionand in baza unei informatii, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanta au desfasurat o actiune de combatere a operatiunilor cu produse vegetale cu efect psihoactiv.
Astfel, in urma unui flagrant realizat pe raza municipiului Bucuresti, de ofiterii operativi delegati de procurorul in cauza, au fost retinuti doi cetateni romani, in varsta de 34 ani, respectiv 41 de ani, domiciliati pe raza judetului Constanta, care detineau in bagajele personale un pachet care continea o substanta  vegetala, cu miros specific de cannabis, ce face parte din categoria drogurilor de risc.In urma controlului specific au mai fost descoperite asupra unuia dintre suspecti un plic autosigilant cu muguri de cannabis, un dispozitiv pentru tocare substantelor vegetale cu efect halucinogen, un pachet cu foite de rulat tigarete, 6 cartele SIM si doua telefoane mobile.
Cele doua persoane au declarat ca substanta vegetala tip cannabis, in greutate de 230 de grame, le apartine si au achizitionat-o din Praga in schimbul sumei de 800 de euro.
In data de 17.06.2015, politistii de frontiera constanteni au efectuat 6 perchezitii domiciliare in municipiul Constanta, orasul Navodari, judetele Tulcea si Calarasi, de unde au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 5 telefoane mobile, un laptop si mai multe inscrisuri cu valoare probatorie.
Cercetarile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanta sub aspectul savarsirii infractiunilor de „detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept” si „ introducerea in tara a drogurilor de risc”, urmand ca la finalizarea cazului sa fie luate masurile legale ce se impun.
Suportul tehnic specializat a fost asigurat de lucratorii Directiei Operatiuni Speciale- Serviciul Operatiuni Speciale Constanta.
In data de 18.06.2016, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Constanta a admis propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Constanta, astfel incat cei doi barbati prinsi in flagrant au fost arestati preventiv pentru o perioada de 30 de zile si depusi la Centrul de Retinere si Arest Preventiv al I.P.J. Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana