16 iulie 2015

12 irakieni si trei calauze bulgare, retinuti de politistii de frontiera constanteni


   Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat in apropierea frontierei de stat 12 cetateni irakieni, care intentionau sa intre ilegal in Romania din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinatia finala declarata fiind tari din Spatiul Schengen.
Grupul de migranti a fost calauzit de trei cetateni bulgari, dintre care doi au fost retinuti in zona Negru Voda, iar al treilea, care calatorea cu un autoturism, in P.T.F. Vama Veche.
In data de 15.07.2015, in jurul orei 01.15, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Negru Voda au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, in apropierea P.T.F. Negru Voda, un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre Romania.
Imediat a fost declansata o actiune specifica a Politiei de Frontiera, in urma careia au fost retinute 14 persoane de sex masculin, care au fost conduse la sediul P.T.F. Negru Voda pentru cercetari.
In urma verificarilor s-a stabilit ca 12 dintre barbati sunt cetateni irakieni, doi minori si 10 adulti, cu varste cuprinse intre 15 si 45 de ani, alti doi fiind cetatenii bulgari, F.S. si E.N, de 29 si 38 de ani.
Grupul de migranti irakieni a incercat sa intre ilegal in Romania, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge in Germania si Elvetia, fiind calauziti de cei doi cetateni bulgari.
Extinderea cercetarilor a condus la depistarea unui alte calauze, un cetatean bulgar, in varsta de 31 de ani, care a incercat sa intre in Romania prin P.T.F. Vama Veche, la bordul unui autoturism marca Ford Galaxy inmatriculat in R. Bulgaria.
In urma controlului, in interiorul autoturismului, au fost gasite 2 grame de substanta vegetala susceptibila a fi marijuana, care erau ascunse in propriul telefon mobil, in locul acumulatorului.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de "intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat", "trafic de migranti" si "complicitate la trafic de migranti", fapte prevazute si  sanctionate de art. 262, alin. 1, art. 263, art. 1 si 2, respectiv art. 48 raportat la art. 263 din Codul Penal.
Cel de-al treilea cetatean bulgar, S.I, depistat in P.T.F. Vama Veche, este cercetat si pentru infractiunea de "introducere sau scoatere din tara a drogurilor de risc, fara drept", fapta prevazuta si sanctionata de art. 3, alin. 1 din Legea 143/2000 actualizata, fiind sesizat D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanta.
In cazul de migratie ilegala, cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera constanteni sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de la langa Tribunalul Constanta.
La finalizarea cercetarilor, grupul de cetateni irakieni va fi predat autoritatilor de frontiera din R. Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana