17 iulie 2015

Actiuni pentru combaterea contrabandei cu tigari la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 12.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 117.600 lei, ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania, precum si doua autoturisme folosite in activitatile infractionale. Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras 6 focuri de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

In data de 16 iulie 2015, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 00.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte au fost anuntati de catre o patrula din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului, care efectua o misiune in comun cu lucratori din cadrul I.P.J. Maramures, despre faptul ca soferul unui autoturism marca BMW nu a oprit la semnalele regulamentare ale politistilor, continuandu-si deplasarea in mare viteza catre localitatea Leordina.
Politistii de frontiera au trecut la urmarirea autoturismului, iar la scurt timp acesta a fost identificat pe un drum forestier din zona si a fost oprit pentru control, ocazie cu care s-a constatat ca in masina se aflau trei persoane de sex masculin Ionut A., de 21 ani, Cosmin G., de 21 ani si Adrian C., de 31 ani, domiciliati pe raza judetului Mehedinti.
La fata locului s-a deplasat si o echipa de interventie care a procedat la cercetarea zonei fiind descoperite in apropiere 10 colete care contineau tigari.
Cei trei tineri, impreuna cu autoturismul si coletele cu tigari au fost dusi la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 4.820 pachete, de diferite marci, de provenienta ucraineana, in valoare de 42.600 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.
Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.
Totodata, autoturismul folosit pentru transportul tigarilor a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Tot ieri, 16.07.a.c., in jurul orei 23.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, in cadrul unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, au observat, in apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care incarcau intr-un autoturism de teren colete cu tigari.
Imediat, politistii de frontiera au intervenit, folosind somatiile legale prin voce pentru retinerea acestora. Deoarece barbatii au abandonat coletele, incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale in vigoare, fiind trase sase focuri de avertisment in plan vertical. Nici de aceasta data barbatii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activitati specifice in vederea depistarii persoanelor in cauza, fiind anuntate si autoritatile statului vecin pentru cercetarea in comun a cazului.
La fata locului politistii de frontiera au descoperit 15 colete care contineau tigari de provenienta ucraineana. Acestea impreuna cu autoturismul in cauza au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 75.000 lei.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale. De asemenea autoturismul, marca Mitsubishi Shogun, cu care urma sa fie transportate tigarile a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana