15 iulie 2015

Tigari de contrabanda confiscate la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 5.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 46.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania. Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras 1 foc de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale. In data de 14 iulie 2015, la nivelul S.P.F. Valea Viseului, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 06.00, lucratorii nostri au observat, la aproximativ 500 m de frontiera de stat, mai multe persoane de sex masculin care transportau colete voluminoase.
Imediat, politistii de frontiera au intervenit pentru retinerea acestora, moment in care barbatii au abandonat coletele, incercand sa fuga.
Drept urmare, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare conform procedurilor legale in vigoare, fiind tras un foc de avertisment in plan vertical. In urma actiunii a fost retinut cetateanul roman Dumitru L., de 30 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
La fata locului politistii de frontiera au descoperit 10 colete care contineau tigari de provenienta ucraineana. Acestea impreuna cu persoana in cauza au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 5.187 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 46.000 lei.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, tanarul fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana