29 iulie 2015

Transport ilegal de material lemnos oprit la Cernavoda


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat in zona de competenta doi cetateni romani care transportau, cu doua ambarcatiuni, cantitatea de 1,24 metri cubi de material lemnos din specia salcie fara documente justificative.
In data de 28.07.2015, in jurul orei 13.25, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Cernavoda au oprit pentru control, pe malul stang al Dunarii, doua ambarcatiuni in care se aflau cetatenii romani C. Dumitru, in varsta de 42 de ani si T. Stan, de 52 de ani.
In urma controlului a fost descoperita cantitatea de 1,24 metri cubi de material lemnos din specia salcie pentru care barbatii nu au putut prezenta la control documente justificative.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii intreaga cantitate de material lemnos, evaluata la 590 lei, care ulterior a fost lasata in custodia Ocolului Silvic Slobozia, precum si cele doua ambarcatiuni din lemn, respectiv tabla, o drujba si un motor de ambarcatiune, bunuri evaluate la 8.400 lei.
Barbatii in cauza, domiciliati pe raza judetului Constanta, sunt cercetati penal pentru savarsirea infractiunii de "taierea, ruperea, distrugerea, degradarea sau scoaterea de radacini fara drept a arborilor sau puietilor din fondul forestier national", fapta prevazuta si sanctionata de art. 108, alin. 1, lit. a din Legea 46/2008.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana