9 iulie 2015

Urmarit general intentiona sa iasa din tara cu documentul altei persoane


Politistii de frontiera bihoreni au depistat si retinut un tanar din Salaj, dat in urmarire generala deoarece avea de executat o pedeapsa privativa de libertate de 4 ani pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, in timp ce intentiona sa iasa ilegal din tara, folosindu-se de documentul altei persoane.
In data de 08.07.2015, ora 20.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Bors - jud. Bihor, s-a prezentat pentru a iesi din tara, calatorind ca pasager intr-un autoturism marca Mercedes, un tanar care s-a legitimat cu o carte de identitate emisa de autoritatile romane.
Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca persoana in cauza nu este una si aceeasi cu cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care au demarat cercetarile.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca persoana in cauza este Kent L., in varsta de 24 de ani, din jud. Salaj, care figura in bazele de date ca urmarit general, fiind "cautat pentru arestare in vederea executarii unei pedepse cu inchisoarea" de catre autoritatile romane, avand de executat o pedeapsa privativa de libertate de 4 ani si 2 luni, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.
Tanarul a declarat ca a luat "din greseala" documentul iubitului surorii lui, cu intentia de a pleca din tara stiind ca urmeaza a fi incarcerat.
Politistii de frontiera au intocmit pe numele persoanei in cauza acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, aceasta fiind predata unei echipe de politisti din cadrul I.P.J. Bihor in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana