18 august 2015

Autovehicule cautate de autoritatile din Germania si Olanda depistate de politistii de frontiera satmareni


Politistii de frontiera satmareni au indisponibilizat un TIR si un camion, in valoare totala de 71.000 de euro, care figureaza ca fiind cautate de catre autoritatile din Germania si Olanda.
  • Ieri, 17 august a.c., in baza datelor detinute la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare s-a declansat o actiune pe linia combaterii traficului de autovehicule furate din strainatate.

    Astfel, in jurul orei 17.30, lucratorii nosti au depistat in incinta unei statii de carburanti, de pe raza jud. Maramures, un automarfar marca Volvo cu o remorca frigorifica marca Krone, cu numere de inmatriculare germane.

    Din verificarile efectuate in bazele de date, s-a stabilit ca autovehiculul este semnalat a fi "bun cautat pentru folosirea ca proba in cadrul procedurilor penale", alerta introdusa de catre autoritatile din Germania in aceeasi zi, 17.08.2015.

    In urma celor constatate, soferul TIR-ului, cetateanul roman Grigore C. de 36 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, a declarat politistilor de frontiera ca in timp ce se afla in Cehia a fost contactat de catre doua persoane care vorbeau limba germana si care i-au propus in schimbul sumei de 500 de euro sa transporte ansamblul de autovehicule din Germania in Romania.

    Drept urmare, in cauza s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire, iar automarfarul, in valoare de 60.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.

  • Tot, ieri, in Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra in tara, Teofil M., cetatean roman, in varsta de 40 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures, conducand un autocamion, marca Man, inmatriculat in Olanda.

    La controlul de frontiera, s-a constatat ca autovehiculul figureaza in bazele de date cu mentiunea "bun cautat pentru confiscare" alerta fiind emisa de catre autoritatile din Olanda in luna aprilie 2008.

    In urma acestui fapt, soferul a declarat politistilor de frontiera ca nu are cunostinta despre faptul ca autovehiculul ar fi cautat de catre autoritati.

    Camionul, marca Man, in valoare de 11.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor, iar conducatorul auto este acum cercetat pentru savarsirea infractiunii de tainuire

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana