8 septembrie 2015

2.000 pachete tigari confiscate la frontiera de nord


 Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au descoperit intr-un autoturism condus de un cetatean roman 2.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.

Ieri, 7 septembrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures, s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 21.30, un echipaj al politiei de frontiera a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localitatii Oncesti, jud. Maramures, un autoturism marca Opel, cu numar de inmatriculare specific Frantei.
Conducatorul auto a ignorat semnalele efectuate de catre politistii de frontiera continuandu-si deplasarea in mare viteza, fapt pentru care lucratorii nostri au procedat la urmarirea masinii care a fost blocata dupa aproximativ 300 de metri.
In acel moment soferul a iesit din autoturism si a incercat sa fuga, insa acesta a fost retinut de catre politistii de frontiera.
La controlul efectuat asupra masinii, in portbagajul acesteia au fost descoperite 4 colete care contineau cantitatea de 2.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 17.600 lei.
Conducatorul auto, identificat ca fiind Gheorghe A., de 37 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.
Totodata, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana