8 septembrie 2015

Doi cetateni sirieni cu documente false, calauziti de un cetatean grec, depistati in P.T.F. Nadlac


Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac- Nagylak - I.T.P.F. Oradea au depistat doi cetateni sirieni (un barbat si o femeie), care au incercat sa treaca ilegal frontiera, folosindu-se de carti de identitate grecesti false, fiind calauziti de un cetatean grec, cu intentia de a ajunge in Germania.
In data de 07.09.2015, ora 09.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - Nagylak - I.T.P.F. Oradea, s-au prezentat pentru a iesi din tara, ca pasageri intr-un autoturism marca Kia, condus de un cetatean grec, doua persoane (un barbat si o femeie) care s-au legitimat cu carti de identitate grecesti.
La controlul specific, politistii de frontiera au sesizat ca documentele prezentate de catre cele doua persoane nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, motiv pentru care acestea, impreuna cu soferul, au fost conduse la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate, a rezultat faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni, in varsta de 26, respectiv 34 de ani. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga in Germania si pentru ca nu detineau documente legale, au obtinut documentele false de la o persoana a carei identitate nu o cunosc, in schimbul sumei de 100 euro fiecare, apoi au apelat la sprijinul cetateanului grec, care s-a oferit sa-i transporte pana la destinatie.
Politistii de frontiera aradeni au intocmit cetatenilor sirieni lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar soferului, cetateanul grec S. Georgios, in varsta de 70 ani, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.
 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana