4 septembrie 2015

Minora ascunsa sub fusta bunicii, depistata la frontiera


Politistii de frontiera aradeni au descoperit o fetita in varsta de doi ani, care a fost ascunsa de parintii ei sub fusta bunicii, cu intentia de a fi trecuta ilegal frontiera romano-maghiara. Parintii au declarat ca au recurs la acest gest deoarece nu aveau documente de calatorie pentru aceasta.
In data de 04.09.2015, in jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac-Csanadpalota - I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Cristinel I., in varsta de 25 ani, din jud. Ialomita, care conducea un autoturism marca BMW, inmatriculat in Germania.
In autoturism se mai aflau ca pasageri 3 persoane adulte, mama, tata, bunica si un copil minor, in varsta de 4 luni, toti cu domiciliul pe raza jud. Ialomita.
Cu ocazia controlului autoturismului, politistii de frontiera aradeni au mai descoperit o fetita, in varsta de 2 ani, ascunsa pe bancheta din spate, sub fusta uneia dintre pasagerele autoturismului care, in urma verificarilor, s-a stabilit ca este bunica minorei.
Politistii de frontiera au demarat cercetarile, ocazie cu care parintii minorei (pasageri in autoturism) au precizat ca au recurs la aceasta metoda deoarece nu detin documente de calatorie valabile, avand doar un certificat de nastere emis de autoritatile germane pentru fetita.
In cauza, politistii de frontiera au intocmit actele de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de participatie improprie la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana