10 septembrie 2015

Peste 27.000 pachete tigari confiscate la frontiera de nord


  Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 27.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 242.000 lei, care urmau sa fie introduse ilegal in tara.
  • Ieri, 9 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei - Compartimentul Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere, s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

    Astfel, in jurul orei 8.00, un echipaj al politiei de frontiera a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localitatii de frontiera Berbesti, jud. Maramures o autoutilitara marca Iveco suspecta ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

    La controlul efectuat asupra autoutilitarei, a fost descoperit un locas special amenajat in care a fost observata o insemnata cantitate de tigari, fapt pentru care masina si soferul, identificat ca fiind Petru O., de 29 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, a fost condus la sediul Politiei de Frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

    Cu aceasta ocazie, in locasul special amenajat confectionat in compartimentul pentru transport marfa, a fost descoperita cantitatea de 46 de colete care contineau 23.470 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de peste 207.000 lei.

    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar maramureseanul este cercetat de catre lucratorii nostri pentru savârsirea infractiunii de contrabanda.

    Totodata, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat pâna la finalizarea cercetarilor.
  • O patrula formata din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei a observat ieri, 9 septembrie a.c., mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat catre interiorul tarii mai multe colete voluminoase.

    Imediat, politistii de frontiera au intervenit, folosind somatiile legale prin voce pentru retinerea acestora. Deoarece barbatii au abandonat coletele, incercând sa fuga spre teritoriul statului vecin, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale in vigoare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical. Nici de aceasta data barbatii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activitati specifice in vederea depistarii persoanelor in cauza, fiind anuntate si autoritatile statului vecin pentru cercetarea in comun a cazului.

    In zona au fost descoperite 8 colete care contineau cantitatea de 4.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 35.000 lei.

    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana