4 septembrie 2015

Peste 5.600 pachete de tigarete de contrabanda confiscate de politistii de frontiera ieseni


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au confiscat 112.500 tigaretesi doua autoturisme in urma unei actiuni specificepe linia combaterii contrabandei cu tigari. Doi cetateni romani sunt cercetati pentru contrabanda, respectiv complicitate la contrabanda.
In data de 03 septembrie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile in zona de competenta.
In cadrul actiunii, pe DJ 249A, in localitatea Cristesti, judetul Iasi, lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism marca Opel Vectra, despre al carui sofer se detineau informatii ca are preocupari in sfera infractionala a traficului cu tigarete de contrabanda. Conducatorul auto nu a oprit la semnale, si-a continuat deplasarea, iar dupa aproximativ 300 metri, a incetinit masina si a sarit din mers fugind in vegetatia de pe rambleul caii ferate, iar autoturismul s-a oprit, dupa aproximativ 20 de metri, intr-un parapet de pe stanga carosabilului.
Politistii de frontiera au observat in autoturism mai multe colete voluminoase, ce contineau tigari marca Plugarul, cu timbru de acciza Republica Moldova.
In cadrul aceleiasi actiuni a fost oprit in trafic si un autoturism marca Dacia Logan, condus de cetateanul roman P.A.V., in varsta de 28 ani, care avusese rolul de antemergator pentru autoturismul  Opel Vectra, care transporta tigari de contrabanda.
Politistii de frontiera au procedat la conducerea lui P.A.V. si a celor doua autoturisme la sediul S.P.F. Iasi, in vederea continuarii cercetarilor, ocazie cu care a fost identificat soferul fugar, cetateanul roman R. Marcel, in varsta de 39 ani, domiciliat in municipiul Iasi.
Totodata, la inventarierea continutului coletelor, a rezultat cantitatea de 112.500 tigarete marca Plugarul cu timbru de acciza Republica Moldova. A fost dispusa masura ridicarii intregii cantitati de tigari, in valoare de 24.882 lei si a autoturismelor, in valoare totala de 31.040 lei, in vederea confiscarii, pe numele persoanelor in cauza fiind intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, respectiv complicitate la contrabanda.
Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii arii infractionale si pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana