17 septembrie 2015

Un barbat cercetat de politistii de frontiera ieseni pentru contrabanda cu tigari


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, judetul Iasi, au depistat un cetatean roman care incerca sa introduca ilegal in tara 8.055 pachete tigari de contrabanda, transportandu-le in spate, de la malul raului Prut, pana la o casa abandonata din apropierea frontierei.
In data de 15 septembrie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora - Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, in jurul orei 22.00, politisti de frontiera din cadrul sectorului au observat, pe directia localitatii de frontiera Moreni, in apropierea malului romanesc al raului Prut, o persoana de sex masculin care transporta trei colete voluminoase.
Politistii de frontiera au retinut persoana in cauza, pe care au condus-o la sediul sectorului pentru cercetari. Astfel, s-a stabilit ca este cetateanul roman M.C., in varsta de 44 ani, domiciliat pe raza judetului Iasi. La cercetarea zonei, in imediata apropiere, langa digul national, intr-o casa nelocuita, politistii de frontiera au mai descoperit patru colete din acelasi lot.
In urma inventarierii coletelor, au fost descoperite 8.055 pachete tigari de diferite marci, in valoare de aproximativ 89.008 lei.
Cu privire la cele constatate barbatul a declarat ca a fost contactat de un cetatean din Republica Moldova, care i-a propus ca in schimbul sumei de 500 lei sa transporte coletele cu tigarete, de la malul raului Prut, pana la casa nelocuita, in care au fost descoperite.
A fost dispusa masura confiscarii tigaretelor si a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R.Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana