21 octombrie 2015

5.000 pachete de tigarete confiscate de politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Raducaneni


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni - I.T.P.F. Iasi au identificat trei persoane, cetateni romani si moldoveni, care au incercat sa introduca ilegal in tara 5.000 pachete tigari de contrabanda.
In data de 20 octombrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni, judetul Iasi, in colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, actionand pentru valorificarea unor informatii, au desfasurat o misiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, in jurul orei 03.00, politistii de frontiera au observat in apropierea malului romanesc al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Podul Hagiului, patru persoane care transportau colete voluminoase si care, la vederea echipajului politistilor de frontiera, au abandonat coletele si au fugit.
In continuarea actiunii, la scurt timp, un alt echipaj al Politiei de Frontiera a oprit in trafic, in apropierea zonei respective, doua autoturisme, unul marca Audi A6, inmatriculat in Italia si cel de al doilea marca Volkswagen Polo, inmatriculat in Romania, in care se aflau 3 persoane banuite ca sunt implicate in activitatea infractionala.
In urma legitimarii celor trei persoane, politistii de frontiera au stabilit ca acestea sunt cetatenii din R. Moldova, Victor A. si Mihai P., in varsta de 29, respectiv 22 ani, si Gheorghe S. cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 35 ani.
Din cercetarile efectuate si din declaratiile barbatilor, lucratorii nostri au stabilit faptul ca Victor A. a fost racolat de un cetatean din Republica Moldova care i-a propus, ca in schimbul sumei de 500 euro, sa transporte coletele de la malul romanesc al raului Prut in municipiului Vaslui. De asemenea, s-a stabilit ca Gheorghe S. avea rolul de antemergator cu masina, urmand sa-i informeze pe ceilalti daca exista filtre ale politiei pe comunicatie.
La inventarierea coletelor a rezultat un numar de 100.000 tigarete, in valoare de 55.294 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
In urma schimbului de informatii cu omologii din Republica Moldova despre evenimentul de frontiera produs, acestia ne-au informat ca, in urma cercetarilor efectuate, au descoperit la malul moldovenesc al raului Prut o barca pneumatica.
In cauza, lucratorii nostri au intocmit barbatilor lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma calificata, tentativa la contrabanda in forma calificata si trecere frauduloasa a frontierei de stat.
In baza acordurilor incheiate intre Romania si Republica Moldova, cei doi cetateni moldoveni au fost predati autoritatilor de granita ale statului vecin, cercetarile fiind continuate in vederea documentarii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana