28 noiembrie 2015

47 tablete Ipad Mini si 27 ceasuri Apple Watch, ascunse intr-un autocar descoperite la Sculeni


Politisti de frontiera din cadrul P.T.F. Sculeni impreuna cu inspectori vamali au descoperit, ascunse intr-un locas special amenajat in podeaua si in tubulatura de aerisire a unui autocar 47 tablete Ipad Mini si 27 ceasuri Apple Watch, pe care un cetatean din Republica Moldova incerca sa le scoata ilegal din Romania.
In ziua de 27 noiembrie a.c., in jurul orei 15.40, pe sensul de iesire din tara din P.T.F. Sculeni / I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, cetateanul din Republica Moldova Nicolae U., in varsta de 35 de ani, conducand un autocar inmatriculat in Republica Moldova, ce efectua curse regulate pe relatia Balti - Iasi.
Pentru valorificarea unei informatii detinute politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.
In urma controlului efectuat echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunse intr-un locas special amenajat, in podeaua si in tubulatura de aerisire a autocarului 47 tablete Ipad Mini si 27 ceasuri Apple Watch.
Cu privire la cele constatate barbatul a declarat ca, inainte de a pleca din localitatea Balti (Republica Moldova), a fost fost contactat de un conational care i-a transmis ca atunci cand va ajunge in municipiul Iasi va prelua niste tablete si ceasuri, pe care trebuie sa i le aduca. Conform intelegerii Nicolae U. a preluat bunurile de la un barbat cu care s-a intanit in parcarea unui supermarket din municipiul Iasi.
Bunurile in valoare de 160.000 lei au fost retinute in vederea confiscarii, iar lucratorii nostri efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana