18 noiembrie 2015

Peste 14.000 pachete de tigari confiscate la frontiera de nord in numai 24 de ore



   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 14.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 135.200 lei. In urma actiunilor, cinci persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contraband.

  • Azi noapte, in jurul orei 00.30, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, a oprit in trafic, pe raza localitatii Straja, un autoturism marca Volkswagen, condus de cetateanul roman, Nelu O., de 22 ani, in care se mai aflau ca pasageri Constantin P., de 18 ani si Ioana O., de 20 ani, domiciliati pe raza judetului Suceava. Pe timpul controlului, in interiorul autoturismului, au fost descoperite in portbagaj si pe bancheta din spate, ascunse sub doi saci cu lemne, mai multe pachete cu tigari, fapt pentru care politistii de frontiera au demarat cercetarile.
    In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 1.337 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 13.300 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat la sediul sectorului.
    In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, iar la finalizarea cazului urmeaza a se lua toate masurile legale ce se impun.

  • Ieri, 17 noiembrie a.c., la nivelul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
    Astfel, sub coordonarea procurorului de caz, lucratorii nostri s-au deplasat la un imobil de pe raza localitatii Ulma, jud. Suceava, unde conform informatiilor, se aflau depozitate tigari provenite din contrabanda. Proprietarul,  Mihai G., in varsta de 32 ani, a confirmat faptul ca in locuinta sa se afla 14 baxuri cu tigari, pe care a fost de acord sa le predea politistilor de frontiera.
    In acelasi timp, lucratorii nostri au observat un barbat care s-a furisat in curtea imobilului pe care l-au identificat ca fiind Ionel R., in varsta de 20 ani.
    Acesta a declarat ca stia ca in locuinta se afla tigari si intentiona sa sustraga cateva baxuri pentru a le valorifica ulterior pe piata neagra de desfacere din zona.
    Persoanele in cauza, precum si tigarile, au fost conduse la sediul sectorului unde la inventarierea baxurilor a rezultat cantitatea de 6.970 pachete de tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana.
    In continuarea verificarilor a rezultat faptul ca ambele persoane sunt implicate in activitatea infractionala, iar in cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.


  • In data de 18 noiembrie a.c., in jurul orei 01.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F Sarasau - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au observat in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii de frontiera Teceul Mic, mai multe persoane care transportau colete de la malul raului Tisa spre interiorul tarii.
    Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a persoanelor si deoarece acestea nu s-au supus somatiilor, lucratorii nostri au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de avertisment, in plan vertical.
    Cei in cauza au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat si impadurit, dar si de intuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin. Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In cadrul actiunii, in zona au fost descoperite 12 colete ce contineau cantitatea de 5.880 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 52.200 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana