16 noiembrie 2015

Peste 500 de kilograme de peste confiscate de politistii de frontiera tulceni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au efectuat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Babadag, o perchezitie la un imobil care apartinea unui cetatean roman, in urma careia au ridicat in vederea confiscarii 49 de unelte de pescuit interzise de lege, in lungime de aproximativ 3 kilometri si cantitatea de 537,5 kilograme peste.
In urma activitatilor informativ operative desfasurate de  politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Tulcea, s-a stabilit ca mai multe persoane de pe raza judetului Tulcea pescuiau ilegal in lacul Razelm, folosind unelte de pescuit interzise de lege, iar pestele capturat era comercializat fara documente legale catre diferite persoane.
Astfel, in data de 14.11.2015, in baza mandatului de perchezitie domiciliara emis de Judecatoria Babadag, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Tulcea au efectuat o perchezitie la un imobil apartinand cetateanului roman C.G. in varsta de 56 de ani, domiciliat in localitatea Salcioara, de pe raza judetului Tulcea, implicat in activitatea infractionala.
In urma verificarilor au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor 47 de unelte de pescuit tip monofilament in lungime totala de 2996 metri, 2 unelte din fir textil tip setca in lungime totala de 70 metri, 478,7 kilograme peste proaspat si 56,8 kilograme file peste congelat.
In cauza se fac cercetari pentru savarsirea infractiunii de "producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament", urmand ca cercetarile sa fie extinse si pentru alte fapte penale prevazute de OUG nr. 23 / 2008 privind pescuitul si acvacultura.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana