29 noiembrie 2015

Tigari in valoare de 66.800 lei confiscate la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, in P.T.F. Siret, ascunse in semiaripile si rezervorul unui autoturism, dar si la frontiera verde, cantitatea de 9.347 pachete de tigari, de provenienta ucraineana.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar soferul masinii in care a fost descoperita marfa, a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 8.000 lei.
  • In data de 27 noiembrie a.c., in jurul orei 1.00, s-a prezentat in PTF Siret, pe sensul de intrare in tara, cetateanul ucrainean K. Artur de 31 ani, conducand un autoturism marca Volkswagen, cu numar de inmatriculare specific Poloniei.

    Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii, persoanei si bagajelor.

    Cu aceasta ocazie, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in semiaripi spate si rezervorul autoturismului,  cantitatea de 898 pachete de tigari, de diferite marci, cu timbru fiscal ucrainean.

    Tigarile in valoare de aproximativ 1.100 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 8.000 lei, iar autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat pana la plata amenzii.
  • De asemenea, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, politisti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, abandonate in vegetatie, 17 colete care contineau tigari, de aceeasi provenienta.

    Baxurile au fost transportate la sediul politiei de frontiera, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.449 pachete cu tigari, in valoare de 65.700 lei.

    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana