27 noiembrie 2015

Tigari in valoare de peste 238.000 lei confiscate la frontiera romano-ucraineana


   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 48 de ore, 26.340 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 238.000 lei.
  • Ieri, 26 noiembrie a.c., la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate. Astfel, in jurul orei 19.00, un echipaj al politiei de frontiera a identificat in trafic, pe raza localitatii Craciunesti, jud. Maramures, un autoturism marca Audi A4, despre care aveau suspiciuni ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
    Politistii de frontiera au oprit masina pentru verificari, iar in urma controlului au fost descoperite in interior mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Soferul autovehiculului, cetatenul roman Marius G., in varsta de 29 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, a fost dus la sediul inspectoratului impreuna cu autoturismul si coletele cu tigari in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de 62.000 lei.
    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.
    De asemenea autoturismul marca Audi A4, in valoare de 17.000 lei, folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului in vederea continuarii cercetarilor.
  • In data de 25.11.2015, o patrula mobila din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei a identificat pe raza municipiului Sighetu Marmatiei o autoutilitara marca Mercedes, inmatriculata in Bulgaria, suspecta ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
    Politistii de frontiera au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri autovehiculul, dar conducatorul auto le-a ignorat continuandu-si deplasarea.
    Lucratorii nostri au pornit in urmarirea masinii, folosind semnalele acustice si luminoase, si in scurt timp au descoperit-o abandonata pe o strada din apropiere.
    Cu ocazia controlului efectuat in autoutilitara au fost descoperite mai multe colete cu tigari, fapt pentru care masina si tigarile au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 133.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si luarii masurilor legale ce se impun
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au descoperit, in data de 26.11.2015, in apropierea frontierei de stat 4 colete care contineau cantitatea de 4.340 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 43.400 lei.
    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana