16 noiembrie 2015

Tigari in valoare de peste 300.000 lei confiscate la frontiera romano-ucraineana


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, la sfarsitul saptamanii trecute, 32.804 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 300.000 lei.
  • Ieri, 15 noiembrie a.c., in jurul orei 22.00, un echipaj al politiei de frontiera de la S.P.F. Valea Viseului a oprit in trafic, pe raza localitatii Valea Viseului, un autoturism marca Audi, condus de un cetatean roman, de 50 ani, despre care existau suspiciuni ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
    Pe timpul controlului, in portbagajul autoturismului, au fost descoperite intr-un sac si o plasa, mai multe pachete cu tigari, fapt pentru care autoturismul si persoana in cauza au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor. In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 4.400 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmeaza a se lua toate masurile legale ce se impun.
  • Un alt autoturism folosit la transportul tigarilor a fost identificat in trafic de politistii de frontiera de la S.P.F. Sighetu Marmatiei, pe raza localitatii Rona de Sus.
    Conducatorul autoturismului a ignorat semnalele regulamentare efectuate de catre lucratorii nostri, si-a continuat deplasarea in mare viteza si a virat pe o strada laterala.
    Echipajul politiei de frontiera a plecat imediat in urmarirea masinii folosind semnalele acustice si luminoase, iar la scurt timp autoturismul a fost descoperit abandonat. Din primele verificari a rezultat faptul ca soferul a pierdut controlul volanului si a derapat in afara partii carosabile, dupa care a abandonat masina.
    La controlul efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 5.494 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 48.600 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului in vederea continuarii cercetarilor, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au descoperit in zona de competenta si ridicat in vederea confiscarii aproximativ 30 de baxuri cu tigari care contineau cantitatea de 14.940 pachete de provenienta ucraineana.
    Tigarile a caror valoare se ridica la suma de 132.600 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
  • Ieri, 15 noiembrie a.c., in jurul orei 20.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au observat in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii de frontiera Straja, mai multe persoane care transportau mai multe colete, spre interiorul tarii.
    Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a persoanelor si deoarece acestea nu s-au supus somatiilor, lucratorii nostri au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 6 focuri de avertisment, in plan vertical.
    Cei in cauza au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat si impadurit, dar si de intuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin. Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In cadrul actiunii, in zona au fost descoperite mai multe colete ce contineau cantitatea de 11.420 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 115.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Siret, jud. Suceava, impreuna cu lucratorii vamali, au depistat, pe sensul de intrare in tara, un barbat cu dubla cetatenie romano-ucraineana, in varsta de 28 ani si un cetatean ucrainean in varsta de 25 ani, calatorind cu doua autoturisme inmatriculate in Ucraina.
    Existand suspiciunea ca acestia transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera, impreuna cu lucratorii vamali, au efectuat un control amanuntit asupra masinilor.
    Cu aceasta ocazie, sub bancheta din spate a uneia dintre masini a fost descoperita cantitatea de 260 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, iar in celalalt autoturism au fost descoperite 190 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, ascunse intr-o butelie de gaz.
    Ambele persoane au fost sanctionate contraventional de catre organele vamale cu amenda in valoare de 5.000 lei fiecare, iar tigarile in valoare de 610 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana