29 decembrie 2015

Aproximativ 20.000 pachete tigari de contrabanda ascunse in box-paleti pentru transport mobila


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au confiscat 19.950 pachete cu tigari de provenienta ucraineana pe care doi cetateni romani le transportau ascunse in box-paleti, intr-o autoutilitara.
Azi dimineata, incepand cu ora 7.00, in baza unor date detinute la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, politistii de frontiera au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun de provenienta ucraineana.
Astfel, lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea in trafic, pe raza localitatii de frontiera Craciunesti, jud. Maramures, a unei autoutilitare marca Peugeot Boxer, inmatriculata in Maramures, despre care aveau informatii ca este folosita pentru transportul tigarilor de contrabanda.
Intrucat conducatorul auto a refuzat sa opreasca la semnalele efectuate de catre politistii de frontiera, s-a trecut la urmarirea autovehiculului, folosindu-se semnalele acustice si luminoase ale masinii institutiei, reusindu-se oprirea acestuia dupa aproximativ 500 de metri.
Dupa oprirea autoutilitarei, soferul, Ion D., de 29 ani, a abandonat vehiculul si a incercat sa fuga de la fata locului, acesta fiind depistat ulterior intr-un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de catre Vasile N., de 33 ani, care s-a dovedit a avea rolul de antemergator.
Persoanele, domiciliate pe raza judetului Maramures, impreuna cu cele doua vehicule au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera in vederea continuarii cercetarilor.
In urma controlului efectuat in autoutilitara a fost descoperita cantitatea de 19.950 pachete tigari, marcile Marvel si Jin Ling, de provenienta ucraineana, disimulate in mai multi box-paleti pentru transport mobila.
Tigarile in valoare de 178.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoutilitara in valoare de 7.000 euro a fost indisponibilizata in vederea continuarii cercetarilor.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana