18 decembrie 2015

Caruta cu podea dubla - metoda inedita de contrabanda


   Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Iasi - I.T.P.F. Iasi au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au identificat un cetatean roman care transporta, intr-o caruta careia ii confectionase o podea dubla, 36.000 tigarete de contraband.
In data de 17 decembrie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, pe timpul executarii misiunii, politistii de frontiera au observat, pe directia localitatii de frontiera Medeleni, un atelaj hipo care se indrepta dinspre frontiera catre interior.
Un echipaj al politiei de frontiera a oprit pentru verificari atelajul, in care se afla cetateanul roman G.M., in varsta de 67 ani, domiciliat pe raza judetului Iasi. Barbatul a mai fost depistat transportand tigari de contrabanda, tot cu un atelaj hipo, in lunile noiembrie si aprilie ale acestui an.
In atelajul hipo, mascate sub o podea dubla din scandura, au fost descoperite 36.000 tigarete, marca Plugarul, de provenienta R. Moldova.
Cu privire la cele constatate barbatul a declarat ca in timp ce se afla la arat s-a intalnit cu o persoana de sex masculin, ale carei date de identitate nu le cunoaste si care i-a propus ca, in schimbul unei sume de bani, sa transporte cu atelajul hipo tigaretele de la malul raului Prut pana in localitatea Dancu.
Tigaretele in valoare de aproximativ 8.106 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.
  

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana