15 decembrie 2015

Cetatean marocan ascuns sub bagaje, intr-un autoturism condus de un polonez


   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Bechet au descoperit, ascuns intre banchetele unui autoturism, acoperit de bagaje, un cetatean marocan care incerca sa intre ilegal in Romania. La volanul masinii era un cetatean polonez care s-a ales cu dosar penal pentru racolare, indrumare, calauzire si transport, in scopul trecerii ilegale a frontierei.
Cetateanul marocan fost predat autoritatilor de frontiera bulgare, conform protocolului existent intre cele doua state, in vederea continuarii cercetarilor si luarii masurilor legale ce se impun.
In data de 14.12.2015, in jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judetul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul polonez de origine tunisiana Naceur B., la volanul unui autoturism marca Toyota, inmatriculat in Polonia.
Cu ocazia controlului de frontiera, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a descoperit, intre banchetele autoturismului, acoperit de bagaje, un barbat fara documente de calatorie.
In cadrul cercetarilor preliminare, s-a stabilit ca persoana in cauza este cetatean marocan, in varsta de 19 ani. Acesta a declatat ca a fost preluat din Atena - Grecia, in seara zilei de 13.12.2015, de catre cetateanul polonez, cu care se afla in relatii de rudenie, cu intentia de a ajunge in Polonia.
Cetateanului polonez i-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de racolare, indrumare, calauzire si transport, in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei, iar cetateanului marocan pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei celui in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, cetateanul marocan a fost predat Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana