11 decembrie 2015

Cinci imigranti din Afganistan si Bangladesh si doua calauze, depistati la frontiera cu Ucraina


  Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi -I.T.P.F. Iasi au depistat cinci persoane de sex masculin, doua din Bangladesh si trei din Afganistan, care intentionau sa intre ilegal in Romania, pentru a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen. Imigrantii au fost sprijiniti de doi cetateni romani, cercetati acum pentru trafic de migranti.
In data de 09 decembrie a.c., in jurul orei 17.30, in cadrul unei actiuni de prevenire si combatere a infractionalitatii transfrontaliere, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Dorohoi - I.T.P.F. Iasi a oprit pentru control, in localitatea de frontiera Pomarla, un autoturism marca Opel, inmatriculat in Romania, despre care se detineau informatii ca ar fi implicat in activitati infractionale. In autoturism se aflau sapte persoane de sex masculin, cinci care nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate si doi cetateni romani.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca strainii sunt trei cetateni din Afganistan si doi din Bangladesh, cu varste cuprinse intre 17 si 22 de ani. Acestia au declarat ca au trecut ilegal frontiera din Ucraina, cu scopul de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen. Totodata politistii de frontiera au stabilit faptul ca migrantii au fost calauziti pana in localitatea de frontiera Pomarla de cetateanul roman Daniel P., in varsta de 24 de ani. Pentru a transporta persoanele pana in localitatea Dorohoi, Daniel P. i-a solicitat ajutorul cetateanului roman Bogdan G., de 19 ani, soferul autoturismului oprit la control.
Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si trafic de migranti, iar migrantii au fost predati Biroului pentru Imigrari Botosani, in vederea luarii masurilor legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana