16 decembrie 2015

"Clona" unui autoturism de lux, descoperita de politistii de frontiera in municipiul Galati


Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati - I.T.P.F. Iasi au descoperit un autoturism furat, marca VW Phaeton, care fusese modificat astfel incat devenise "clona" unei masini inmatriculate in judetul Prahova.
In data de 15 decembrie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au organizat o actiune specifica pe linia combaterii traficului cu autovehicule furate. In cadrul actiunii au oprit in trafic, pe o artera din municipiul Galati, un autoturism marca VW Phaeton, de culoare gri, inmatriculat in Prahova. Autovehiculul era condus de B.C., in varsta de 30 de ani, domiciliat in Galati.
In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au constatat ca pe elementele de caroserie unde exista seria de identificare s-a intervenit mecanic. Seria modificata corespundea unei alte masini de aceeasi marca si culoare, inmatriculata in judetul Prahova.
Extinzand cercetarile, politistii de frontiera galateni au stabilit faptul ca autoturismul prezent la control, care era initial de culoarea neagra, avea o alta serie de sasiu si figureaza ca fiind furat din municipiul Bucuresti, semnalarea fiind din anul 2013.
In legatura cu cele constatate, conducatorul auto a declarat ca a cumparat autoturismul in luna noiembrie 2015, dintr-un targ de masini si nu avea cunostinta despre faptul ca autoturismul respectiv figura ca fiind declarat furat sau ca era "clonat".
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, autovehiculul, in valoare de 60.000 lei fiind indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana