15 decembrie 2015

Contrabanda cu drona la frontiera de nord


   Politistii de frontiera din cadrul S.P.F Sarasau - I.T.P.F. Sighetu-Marmatiei au sesizat, azi noapte, zgomotul produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni care a traversat frontiera din Ucraina in Romania.
In cadrul actiunii, politistii de frontiera au monitorizat traseul aparatului descoperind pe teritoriul Romaniei, langa frontiera, mai multe colete care urmau sa fie preluate de un maramuresean.
Politistii de frontiera, in colaborare cu autoritatile de frontiera ucrainene, desfasoara activitati specifice in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
Azi noapte, in jurul orei 00.10, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au sesizat, in zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina in Romania.
S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor si cercetarea zonei, ocazie cu care in apropierea unui imobil de pe raza localitatii de frontiera Sarasau, jud. Maramures, a fost depistata o persoana care, la aparitia echipajului Politiei de Frontiera a incercat sa fuga.
Imediat persoana a fost retinuta, iar la fata locului au fost descoperite abandonate patru colete mici, in care se aflau tigari.
Persoana in cauza a fost identificata ca fiind cetateanul roman B. Gheorghe, de 32 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures, iar in coletele descoperite s-a constatat ca sunt 340 pachete tigari, marcile Rothmans si Jin Ling, in valoare de peste 3.000 lei.
In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fiind totodata anuntate si autoritatile statului vecin despre eveniment, in vederea cercetarii in comun a cazului si identificarii persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana