7 decembrie 2015

Contrabandisti ucraineni depistati pe teritoriul Romaniei


  Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi - I.T.P.F. Iasi au confiscat aproximativ 8.000 pachete de tigari de contrabanda, in valoare de peste 69.000 lei, pe care patru cetateni ucraineni incercau sa le introduca illegal in Romania.
La sfarsitul saptamanii trecute, in urma schimbului de informatii cu granicerii ucraineni, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi, judetul Botosani, au organizat o misiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tutun.
Astfel, in data 05 decembrie a.c., in jurul orei 06.00, lucratorii nostri au observat, in zona localitatii de frontiera Pomarla, doua autoturisme marca Audi, despre care aveau informatii ca sunt folosite la transportul tigarilor de contrabanda.
Politistii de frontiera au monitorizat cele doua autoturisme pana in momentul in care au observat ca din masina Audi A4, inmatriculata in Germania, au coborat doi barbati care s-au urcat in cealalta masina, marca Audi A6, inmatriculata in Bulgaria, dupa care au plecat de la fata locului. Un echipaj al politistilor de frontiera s-a apropiat de autoturismul abandonat, in care au observat mai multe colete cu tigari, iar un alt echipaj, din cadrul aceluiasi sector, a procedat la urmarirea celuilalt autoturism, care a fost oprit dupa aproximativ 5 km.
Politistii de frontiera au procedat la legitimarea ocupantilor autoturismului, acestia fiind doi cetateni ucraineni si doi cu dubla cetatenie, romano-ucraineana, cu varste cuprinse intre 21 si 38 ani, care au fost condusi la sediul politiei de frontiera, impreuna cu autoturismul abandonat, incarcat cu tigari, pentru continuarea cercetarilor.
In autoturismul abandonat, au fost descoperite 7.610 pachete tigari marca Marvel de provenienta Duty Free, in valoare de 69.175 lei. Tigaretele si autoturismul marca Audi A4, in valoare de 11.250 lei, au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.
Fata de cele constatate, tinerii aflati in masina Audi A6 au declarat ca nu au cunostinta despre tigarile aflate in cealalta masina Audi A4, ei avand doar rolul de a-i ajuta pe conationalii lor sa-i transporte pana la un service sa repare masina.
Politistii de frontiera botosaneni efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana