23 decembrie 2015

Doua cubaneze au platit 3.000 de euro pentru folosind carti de identitate unguresti false


Politistii de frontiera din cadrul P.T.F Bors - I.T.P.F. Oradea au depistat doua tinere din Cuba care au incercat sa iasa ilegal din tara, folosindu-se de carti de identitate unguresti false.
In data de 22.12.2015, ora 17.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, judetul Bihor, s-au prezentat pentru a iesi din tara, ca pasagere intr-un autocar care circula in regim de cursa regulata pe relatia Miercurea Ciuc - Budapesta, doua persoane de sex feminin care s-au legitimat cu carti de identitate unguresti.
La controlul specific, politistii de frontiera bihoreni au constatat ca persoanele prezente la control nu sunt una si aceeasi cu persoanele din documentele prezentate, motiv pentru care cele doua tinere au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt Anyelka P.R, in varsta 22 de ani si P.R.A, de 16 ani, din Cuba, care au declarat ca si-au procurat cartile de identitate prezentate la control de la un cetatean spaniol, a carei identitate nu o cunosc, contra sumei de 3.000 de euro.
Tinerele, care au intrat legal in Romania, mai declara ca au recurs la aceasta metoda deoarece intentionau sa ajunga in Spania, in vizita la logodnicii lor, si nu aveau viza pentru aceasta tara.
Politistii de frontiera bihoreni au luat masura intreruperii calatoriei tinerelor, in cauza efectuand cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana