3 decembrie 2015

Moldoveni cu documente de identitate romanesti false depistati de politistii de frontiera


Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Arad au depistat doi cetateni din R. Moldova, solicitanti de azil in Romania, care intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, folosind carti de identitate romanesti false.
In data de 02.12.2015, in jurul orei 20.45,in urma unei actiuni specifice, politistii din cadrul S.T.P.F. Arad au depistat, pe raza localitatii de frontiera Peregul Mic, la aproximativ 300 m de linia de frontiera, doua persoane de sex masculin care nu-si justificau prezenta in zona. Acestea au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetari, ocazie cu care s-a constatat ca persoanele in cauza sunt cetateni R. Moldova, solicitanti de azil in Romania.
In bagajele celor doi au fost gasite si doua carti de identitate romanesti, false pe care cei doi au declarat ca intentionau sa la foloseasca pentru a trece ilegal frontiera in Ungaria. Barbatii, Grigorii S. si Sergiu J., in varsta de 42, respectiv 23 ani, au declarat ca si-au procurat documentele false contra sumelor de 200 respectiv 500 de euro pentru a putea ajunge intr-o tara din Spatiul Schegen.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza actele pentru inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si tentativa de trecere ilegala a frontierei, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana