9 decembrie 2015

Tigari ascunse sub nisip, transportate cu un atelaj hipo


   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au confiscat, in cadrul a doua actiuni, 4.618 pachete tigari, in valoare totala de 33.800 lei. Tigarile erau ascunse de doi cetateni romani intr-un atelaj hipo incarcat cu nisip, respectiv in bara din spate si in portierele unui autoturism inmatriculat in Romania.
  • In data de 8 decembrie a.c., politistii de frontiera de la S. P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

    Astfel, pe timpul actiunii, un echipaj al politiei de frontiera, insotit de cainele politist Obuku, a observat, in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii de frontiera Craciunesti, o persoana de sex masculin care se deplasa cu un atelaj hipo de la frontiera spre interiorul tarii.

    Imediat, echipajul politiei de frontiera a oprit si identificat persoana in cauza, descoperind totodata in caruta, ascunse sub nisip, mai multe colete cu tigari.

    Drept urmare, persoana in cauza, in varsta de 16 ani, domiciliata pe raza judetului Maramures, precum si intreaga cantitate de tigari au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

    In urma inventarierii celor 4 colete descoperite in caruta a rezultat cantitatea de 3.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 26.800 lei.

    In cauza, s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei, iar tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.

    In continuare se efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.


  • Azi noapte, in jurul orei 1.00, s-a prezentat in P.T.F. Halmeu, judetul Satu Mare, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Danut C., in varsta de 39 de ani, conducand un autoturism marca Ford, inmatriculat in Romania.

    Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera, impreuna cu lucratorii vamali, au efectuat un control amanuntit asupra masinii.

    Astfel, a fost descoperita, ascunsa in bara din spatele a masinii si in portiere cantitatea de 1.618 pachete de tigari, diferite marci, de provenienta ucraineana.

    Tigarile in valoare de peste 7.200 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 7.000 lei.

    Totodata, autoturismul a fost indisponibilizat de catre organele vamale in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana