8 decembrie 2015

Tigari confiscate la frontiera de nord a tarii


  Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Radauti - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 7.200 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 72.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona.
In data de 7 decembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Radauti s-a declansat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 8.00, un echipaj al politiei de frontiera a observat trei persoane de sex masculin care incercau sa treaca ilegal frontiera din Ucraina in Romania, transportand mai multe colete voluminoase.
La fata locului a fost solicitata o echipa de interventie insotita de cainele politist Nod, care a actionat pentru retinerea barbatilor.
In momentul in care cele trei persoane au observat echipajul politiei de frontiera au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite incercand astfel sa scape de oamenii legii.
Cei trei barbati au fost retinuti de politistii de frontiera si identificati ca fiind Ionut N., de 19 ani, Nicolae G., de 20 ani si Ioan S., de 20 ani, toti domiciliati pe raza judetului Suceava.
Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor masuri de cercetare si supraveghere a zonei.
La fata locului au fost descoperite mai multe colete cu tigari care impreuna cu persoanele au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
Astfel, in urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 7.200 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare totala de 72.000 lei.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Totodata, pe numele celor trei barbati a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de astazi urmeaza a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana