15 decembrie 2015

Tigari de contrabanda depistate ascunse intr-o caruta, sub coceni


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Stanca - I.T.P.F. Iasi au depistat trei cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in tara 2.370 pachete tigari de contrabanda, pe care le transportau ascunse intr-un atelaj hipo.
In data de 14 decembrie a.c., in jurul orei 17.00, pe timpul executarii unei misiuni specifice in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Stanca - jud. Botosani au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, pe directia localitatii Stefanesti, un atelaj hipo in care se afla o persoana, ce se deplasa dinspre frontiera spre interiorul tarii.
Politistii de frontiera au oprit pentru legitimare persoana care conducea atelajul hipo, ocazie cu care au constatat ca in atelaj se aflau colete cu tigari ascunse sub coceni de porumb. Fata de cele constatate, persoana in cauza, cetateanul roman Bogdan G., in varsta de 25 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani, a declarat ca doi conationali i-au propus sa preia trei colete cu tigari, de la malul raului Prut si sa le transporte cu atelajul hipo pana in localitatea Stefanesti, urmand sa primeasca suma de 200 lei pentru fiecare colet transportat.
In urma examinarii coletelor, politistii de frontiera au descoperit 2.370 pachete de tigari, marca Ritm si Plugarul, in valoare totala de 21.543 lei.
Ulterior au fost identificate celelalte doua persoane implicate in activitatea infractionala, cetatenii romani Stefan B., de 37 de ani si Dan C., de 25 de ani, domiciliati in judetul Botosani.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana