10 decembrie 2015

Verificari sistematice ale Politiei de Frontiera in punctele de trecere a frontierei, porturi si aeroporturi


Reamintim ca, incepand cu luna noiembrie, Politia de Frontiera Romana, in cooperare cu celelalte institutii care au atributii in punctele de trecere a frontierei, efectueaza verificari sistematice asupra cetatenilor din state membre UE si non-UE care tranziteaza frontiera, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, in conformitate cu prevederile legislatiei interne si internationale.
Scopul acestor masuri este prevenirea tranzitarii frontierei de catre persoane, provenite din state aflate in zonele de conflict, care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe.
Ca urmare a acestui fapt, dar si avand in vedere ca se apropie sarbatorile de iarna, in punctele de frontiera se prefigureaza cresterea timpilor de asteptare pentru efectuarea formalitatilor de frontiera.
In acest sens, apelam la intelegerea celor care tranziteaza frontiera in aceasta perioada si precizam ca au fost dispuse toate masurile aflate in competenta institutiei pentru reducerea timpilor de asteptare si asigurarea unui control eficient, operativ si civilizat.
Astfel, s-au luat masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control din punctele de frontiera, in limita configuratiei acestora.
De asemenea, s-au dispus masuri pentru asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat si a fost constituita o rezerva de personal la fiecare structura teritoriala formata din politisti de frontiera specializati care sunt pregatiti sa actioneze daca este necesar.
Tot in aceasta perioada au fost intensificate actiunile de cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu autoritatile statelor vecine si europene si cu administratia publica locala.
Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt. De exemplu, la Aeroportul Bucuresti Henri Coanda, in orele de varf, sunt controlate la intrarea /iesirea in /din Romania peste 1000 de persoane intr-un interval de o ora.
Politia de Frontiera va continua sa intreprinda masuri ferme in toate zonele de competenta, respectiv va continua cooperarea inter-institutionala la nivel european si un schimb operativ si eficient de date si informatii la nivel national pentru combaterea eficienta a infractionalitatii transfrontaliere.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana