28 ianuarie 2016

Doi srilankezi opriti la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani, judetul Botosani, au depistat doi cetateni din Sri Lanka care intentionau sa intre ilegal in Romania, pentru a ajunge intr-un stat din vestul Europei.Cei doi barbati au fost predati autoritatilor de frontiera ucrainene in vederea continuarii cercetarilor.
In data de 27 ianuarie a.c., in jurul orei 06.30, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Darabani - I.T.P.F. Iasi a depistat, in localitatea de frontiera Oroftiana, judetul Botosani, doi cetateni afro-asiatici, care nu aveau asupra lor documente de identitate si nu isi justificau prezenta in zona.
Barbatii au fost condusi la sediul sectorului pentru cercetari, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cei doi cetateni sunt din Sri Lanka, in varsta de 23 respectiv 40 de ani.
Din declaratiile celor doi cetateni a rezultat ca acestia au ajuns legal in Ucraina, iar in dimineata de 27 ianuarie 2016 au incercat sa treaca ilegal frontiera ucraineano-romana, cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.
In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat si cei doi barbati au fost predati autoritatilor ucrainene in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana