12 februarie 2016

Doi cetateni albanezi si un cetatean Kosovo, depistati la frontiera


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita - I.T.P.F. Timisoara au depistat trei barbati (un cetatean din Kosovo si doi din Albania) care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde.
In data de 11.02.2016, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiasi sector s-a deplasat la fata locului pentru identificarea persoanelor care nu isi justificau prezenta in zona si conducerea acestora la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca doi barbati sunt cetateni albanezi, iar cel de-al treilea este din Kosovo, acestia avand varste cuprinse intre 24 si 44 de ani. Barbatii au declarat ca intentionau sa ajunga in Franta si, pentru ca aveau interdictie de a intra in Spatiul Schengen, s-au deplasat pe jos, din Serbia spre Romania, pana in momentul retinerii.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor trei persoane si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.
Persoanele in cauza, care au solicitat o forma de protectie din partea statului roman, urmeaza a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrari Timis, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana