17 februarie 2016

O tona de puiet de peste pescuit ilegal, redata mediului natural de politistii de frontiera


Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Olt - I.T.P.F. Giurgiu au redat mediului natural o tona de peste,sub dimensiunile legale pentru comercializare, pe care un cetatean roman o pescuise si comercializase fara documente legale.
In data de 16.02.2016, ora 13.10, actionand in baza unei informatii, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Olt au oprit pentru control, pe raza localitatii de frontiera Cilieni, judetul Olt, un cetatean roman care conducea o autoutilitara in care se afla un bazin care este folosit la transportul pestelui.
In urma controlului, s-a constatat ca persoana in cauza transporta puiet de peste, specia caras, pe care a declarat ca l-a cumparat de la cetateanul roman Marin G., in varsta de 54 ani, domiciliat pe raza judetului Teleorman.
In urma cercetarilor, s-a constatat ca vanzatorul, Marin G. pescuise din raul Olt, fara autorizatie, 1.000 kg  peste, specia caras, sub dimensiunile legale pentru comercializare (puiet), cantitate pe care o vanduse soferului autoutilitarei.
Politistii de frontiera au recuperat cantitatea de peste, in stare vie, in valoare de 2.000 lei, care a fost redata mediului natural (fiind deversata in apele fluviului Dunarea), iar in cauza efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit si detinerea, transportul sau comercializarea, fara documente legale a pestelui.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana