18 februarie 2016

Sase marocani depistati la frontiera de sud-vest


  Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita - I.T.P.F. Timisoara au depistat sase cetateni din Maroc, ce intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde.
In cursul noptii de 18.02.2016, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, sase persoane care se deplasau pe jos, pe camp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii.
Imediat, patrulele de supraveghere din cadrul aceluiasi sector, impreuna cu jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara, au intervenit si reţinut persoanele in cauza in apropierea frontierei cu tara vecina, acestea fiind conduse la sediul Politiei de Frontiera Moravita, pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele de sex masculin, cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani, sunt cetateni din Maroc, care nu aveau documente asupra lor. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga in tari din vestul Europei si s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste camp.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cei sase marocani urmand sa fie predati unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrari Timis.
Totodata,au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana