5 martie 2016

5 focuri de arma la frontiera pentru retinerea unor contrabandisti de tigari


  Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma mai multor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, peste 10.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 94.600 lei, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.
Pentru retinerea persoanelor implicate politistii de frontiera au tras cinci focuri de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale.
  • In data de 4 martie a.c., politistii de frontiera de la S.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 20.00, un echipaj al politiei de frontiera aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, la aproximativ 10 m de frontiera de stat mai multe persoane care transportau catre interiorul tarii colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea barbatilor efectuand somatiile legale prin voce si deoarece acestia nu s-au supus au fost trase 2 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
    In acel moment persoanele in cauza au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin despre caz in vederea cercetarii in comun  a evenimentului.
    Totodata, la fata locului a fost gasita o autoutilitara, inmatriculata in Romania, condusa de Ionut F., in varsta de 22 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures. Din cercetari a rezultat ca acesta avea rolul de a prelua tigarile de contrabanda in vederea comercializarii acestora.
    In zona au fost descoperite 8 colete care contineau cantitatea de 5.590 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 50.000 lei.
    In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiuni de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata pe timpul verificarilor s-a constatat ca numerele de inmatriculare ale autoutilitarei apartin unui alt autoturism, drept urmare Ionut F. mai este cercetat si pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, la final urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.
  • Tot in cadrul aceleiasi actiuni, politistii de frontiera de la acelas sector au depistat langa frontiera de stat, pe raza localitatii Rona de Sus, mai multe persoane care transportau catre interiorul tarii colete cu tigari.
    Lucratorii nostri au efectuat somatiile prin voce dar barbatii nu s-au supus, fapt pentru care au fost trase 3 focuri de avertisment in plan vertical. Persoanele in cauza au profitat de zona muntoasa si impadurita, fugind spre teritoriul statului vecin.
    La fata locului au fost descoperite 10 colete care contineau cantitatea de 5.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Tigarile in valoare de 44.600 lei au fost confiscate iar in continuare se face verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si luarii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana