10 martie 2016

Peste patru kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite in P.T.F. Ostrov


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat in P.T.F. Ostrov un cetatean ucrainean, sofer al unui autocamion, care a incercat sa introduca ilegal in Romania peste kilograme de bijuterii confectionate dintr-un metal galben si alb, presupus a fi aur si argint, fara documente legale.
In data de 10.03.2016, in jurul orei 03.00, in P.T.F. Ostrov, judetul Constanta, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor specifice cetateanul ucrainean P.O., in varsta de 36 de ani, conducator al unui autocamion cu numere de R. Ucraina, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, produse textile din Turcia pentru o societate comerciala din Ucraina.
In urma controlului efectuat, politistii de frontiera au descoperit, in interiorul cabinei conducatorului auto, ascunse in trei pachete invelite in folie de plastic, aproximativ 1.094 de bucati bijuterii, toate confectionate dintr-un metal argintiu si galben, presupus a fi aur si argint (bratari, inele, lantisoare, medalioane, cercei, coliere si un ceas), in greutate de peste patru kilograme, pe care cetateanul ucrainean nu le declarase la intrarea in Romania.
Barbatul nu a putut prezenta documente de provenienta pentru bijuterii si a declarat ca le-a primit de la un cetatean turc, in orasul Istanbul, pentru a le transporta in R. Ucraina.
Politistii de frontiera au ridicat bijuteriile in vederea confiscarii, conform procedurilor legale, urmand a fi predate spre expertizare la Trezoreria Municipiului Constanta. De asemenea, l-au amendat pe cetateanul ucrainean cu suma de 5.000 lei conform art. 18 din O.U.G. 190/2000 republicata.
   

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana