4 martie 2016

Autocisterna cu sute de baxuri cu tigari de contrabanda, interceptata de politistii de frontiera


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, Departamentului de Informatii si Protectie Interna si al Directiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Curtii de Apel Constanta,au identificat in trafic o autocisterna cu numere de R. Bulgaria, incarcata cu sute de baxuri de tigari de contrabanda.
In data de 03.03.2016, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane si ai Garzii de Coasta, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, Departamentului de Informatii si Protectie Interna si ai Directiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Curtii de Apel Constanta, au identificat, pe raza judetului Dolj, o autocisterna cu numere de R. Bulgaria, condusa de un cetatean bulgar, in care se afla o cantitate importanta de tigari de contrabanda (peste 250.000 de pachete tigari).
Identificarea autocisternei a fost posibila in urma activitatilor specifice de supraveghere informativ-operativa ale structurilor specializate.
Politistii de frontiera au adus autocisterna, condusa de un cetatean bulgar, la sediul Garzii de Coasta unde au avut loc verificarile specifice, iar cantitatea de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii speciale conform procedurilor legale.
In cauza politistii de frontiera fac cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda calificata cu tigari, fapta prevazuta si pedepsita de art. 270, alin. 3 coroborat cu art. 274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana