21 martie 2016

Cetatean roman prins cu tigari de peste 56.000 lei in caruta


  Politistii de frontiera botosaneni au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au confiscat 5.000 pachete cu tigari, pe care un cetatean roman le transporta cu un atelaj hipo.
In data de 20 martie a.c., pentru valorificarea unor informatii si in baza schimbului de date cu autoritatile similare din R. Moldova, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut, judetul Botosani, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 19.30, o patrula a politiei de frontiera a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte la malul raului Prut, pe directia localitatii Miorcani, pe teritoriul Romaniei, un atelaj hipo in care se afla o persoana, care se deplasa dinspre frontiera catre interiorul teritoriului national.
Politistii de frontiera au procedat la oprirea atelajului hipo si legitimarea persoanei si au stabilit ca aceasta este cetateanul roman Nicu B., de 35 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani. In urma verificarii atelajului hipo, politistii de frontiera au descoperit in interiorul acestuia cinci colete cu tigari marca Ritm, cu timbru de acciza R. Moldova. Cu privire la cele constate barbatul a declarat ca s-a deplasat la malul raului Prut pentru a duce caii la apa. Cu aceasta ocazie, a gasit la malul raului coletele invelite in folie de culoare neagra ce contineau tigari de provenienta Republica Moldova, pe care le-a incarcat in atelajul hipo, cu intentia de a le transporta la domiciliu.
In urma inventarierii continutului coletelor, s-a gasit cantitatea de 5.000 pachete tigari, marca Ritm, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de 56.250 lei.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana