12 martie 2016

Doi cetateni albanezi opriti sa intre ilegal in Romania, in zona Vama Veche


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat in zona de competenta a G.N. Mangalia doi cetateni albanezi care au incercat sa intre ilegal in Romania, pe la frontiera verde, ajutati de doi conationali care calatoreau cu un autoturism inmatriculat in Albania.
Cele doua calauze au fost retinute pentru 24 ore, urmand a fi prezentate instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, iar cetatenii albanezi care au incercat sa intre  ilegal in Romania vor fi predati autoritatilor de frontiera bulgare conform protocolului dintre cele doua state.
In data de 10.03.2015, in jurul orei 20.15, politistii de frontiera din cadrul G.N. Mangalia, planificati in serviciu la sistemul de supraveghere pe timp de noapte a frontierei de stat, au observat in apropierea liniei de frontiera doua persoane care se deplasau pe jos dinspre R. Bulgaria.Imediat, politistii de frontiera romani au declansat o actiune specifica de interceptare a celor doua persoane de sex masculin care intentionau sa intre pe teritoriul Romanei prin traversarea "frontierei verzi".
Cei doi barbati au fost condusi la sediul P.T.F. Vama Veche unde au declarat ca sunt cetateni albanezi si doreau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen.Dupa verificari s-a stabilit identitatea celor doi, B.S., in varsta de 21 ani si D.X., de 33 ani, ambii cetateni albanezi.
Concomitent cu actiunea din zona verde a frontierei, politistii de frontiera romani au identificat in P.T.F. Vama Veche un autoturism marca Renault Clio cu numere de Albania in care calatoreau doi cetateni albanezi, J.A. si B.B., cu varste de 28 si 33 de ani.Avand suspiciuni in privinta scopului calatoriei celor doua persoane, politistii de frontiera au decis sa efectueze verificari suplimentare.
Astfel, s-a stabilit faptul ca toti patru cetateni albanezi au calatorit impreuna cu autoturismul in cauza pe teritoriul Bulgariei si au incercat sa treaca in ziua de 10.03.2016, in jurul orei 02.00, prin P.T.F. Negru Voda, dar nu li s-a permis intrarea in Romania pentru neindeplinirea conditiilor legale.Grupul de albanezi s-a deplasat ulterior inspre zona de frontiera de la Vama Veche, unde doi dintre ei au coborat din autoturism, iar ceilalti au continuat calatoria spre P.T.F. Vama Veche.Primii doi au stat ascunsi in vegetatia din zona, pe teritoriul Bulgariei, iar dupa lasarea intunericului au incercat sa intre pe teritoriul Romaniei, unde au fost retinuti de politistii de frontiera romani.
In cauza, politistii de frontiera romani efectueaza cercetari, sub coordonarea procurorului investit din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, sub aspectul savarsirii infractiunilor de "trecere frauduloasa a frontierei de stat"  pentru cei doi cetateni albanezi care au trecut "frontiera verde", "trafic de migranti" pentru conducatorul autoturismului, respectiv "complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei de stat" si "marturie mincinoasa" pentru pasagerul din autoturism, fapte prevazute si sanctionate de art. 262, alin. 1, art. 263, alin. 1 si 2 si art. 273, alin. 1 si 2 Cod Penal.
In cursul acestei zile, cei doi cetateni albanezi care au trecut "frontiera verde" vor fi predati autoritatilor de frontiera bulgare conform protocolului dintre cele doua state, iar ceilalti doi cetateni albanezi au fost retinuti pentru 24 ore, urmand a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana