18 martie 2016

Peste 22.000 pachete cu tigari de contrabanda confiscate la frontiera de nord


  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma mai multor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, peste 22.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 260.000 lei, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona.
  • In data de 17 martie a.c., la nivelul S.P.F Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 15.30, politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat spre interiorul tarii, pe directia localitatii de frontiera Bancesti.
    Imediat, o echipa operativa s-a deplasat la fata locului pentru verificarea mijlocului de transport. La vederea lucratorilor nostri, soferul masinii in cauza, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, fara placute de inmatriculare, a abandonat autovehiculul si a fugit spre teritoriul statului vecin.
    Pentru retinerea acestuia, care nu s-a supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment, in plan vertical.
    Nici de aceasta data barbatul nu s-a oprit, fapt pentru care au fost demarate activitati specifice, fiind anuntate si autoritatile ucrainene pentru cercetarea in comun a cazului.
    Autoturismul de teren plin cu tigari a fost condus la sediul S.P.F. Siret, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 20.500  pachete tigari, marca Marble, in valoare de aproximativ 246.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, autoturismul de teren in valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot in data de 17 martie a.c., politistii de frontiera de la S.T.P.F. Maramures au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate. Pe timpul actiunii, in jurul orei 7.30, un echipaj al politiei de frontiera a observat, pe raza localitatii Petrova, o autoutilitara marca Volkswagen, care tracta o platforma pentru transport auto.
    Politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoutilitara, constatandu-se ca aceasta este condusa de Ioan C., in varsta de 34 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    Cu ocazia controlului efectuat, sub platforma remorcii a fost descoperit un loc special amenajat in care se aflau mai multe pachete cu tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care autoutilitara si persoana in cauza a fost condusa la sediul inspectoratului in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Astfel, au fost descoperite 1.580 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 14.200 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Conducatorul auto este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.
    Totodata, autoutilitara si remorca folosita la transportul tigarilor, ambele in valoare de 19.000 lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.
  

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana