9 martie 2016

Sapte cetateni afgani opriti la frontiera de nord


 Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, judetul Botosani, au depistat si predat autoritatilor de frontiera moldovene o familie de afgani, formata din 3 adulti si 4 minori, cel mai mic avand varsta de 2 ani, care intentiona sa intre ilegal in Romania, pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
In data de 08 martie a.c., in jurul orei 06.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Romanesti - I.T.P.F. Iasi, au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere care functioneaza pe principiul termoviziunii, pe directia localitatii de frontiera Bobulesti, mai multe persoane care nu isi justificau prezenta in zona de granita.
Imediat, echipajele Politiei de Frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti s-au deplasat la fata locului, unde au depistat sapte cetateni afgani, care nu vorbeau limba romana si aveau asupra lor mai multe bagaje.
Cei sapte, o familie formata din sot, sotie, patru minori cu varste cuprinse intre 2 si 15 ani si fratele sotului, au fost condusi la sediul sectorului pentru cercetari, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acestia sunt cetateni afgani, care au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera de stat dintre Moldova si Romania, cu scopul de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat.
Conform acordului incheiat intre Romania si Republica Moldova, cetatenii afgani au fost predati autoritatilor de frontiera ale statului vecin.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana