22 martie 2016

Tigari de contrabanda, in valoare de peste 120.000 lei, confiscate la frontiera


 In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au depistat mai multe persoane care incercau sa introduca ilegal in tara peste 13.000 de pachete cu tigari, in valoare de 123.000 lei, marfa ce urma sa fie comercializata pe piata neagra de desfacere din Romania.
  • Ieri, 21 martie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei, jud. Maramures, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 16.00, lucratorii nostri au observat in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Rona de Sus, doua persoane care se deplasau de la frontiera spre interiorul tarii, transportand colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza efectuand somatiile legale prin voce, insa acestea nu s-au supus, au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin, moment in care lucratorii nostri au executat noua focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
    Nici de aceasta data, persoanele in cauza nu s-au oprit, au sarit in apa raului Tisa si s-au intors pe teritoriul ucrainean.
    In cel mai scurt timp, au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment, care ne-au comunicat ulterior ca au retinut cele doua persoane, care erau cetateni ucraineni.
    La fata locului, politistii de frontiera maramureseni au descoperit noua colete, invelite in folie de culoare neagra, care contineau 5.000 pachete tigari, marca Marvel de provenienta ucraineana., in valoare de 44.700 lei, marfa ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In continuare, lucratorii nostri desfasoara activitati specifice in cooperare cu autoritatile de frontiera din Ucraina, in vederea documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Tot in ziua de 21 martie a.c., in jurul orei 17.00, politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au descoperit abandonat pe un drum forestier de pe raza localitatii Nisipitu, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A8, inmatriculat in Germania, incarcat cu mai multe colete cu tigari.
    In urma celor constatate, s-a luat masura conducerii autoturismului si tigarilor la sediul S.P.F. Brodina, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.800 pachete de tigari, marca Marble, de provenienta ucraineana.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
    Intreaga cantitate de tigari in valoare de 78.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.
    
  • Cateva minute mai tarziu, in jurul orei 18.00, in P.T.F. Siret, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman B. Ilie, in varsta de 46 de ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
    In baza unei analiza de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra persoanei si bagajelor, ocazie cu care au descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, pe corpul barbatului, cantitatea de 270 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana