15 martie 2016

Treisprezece focuri de arma la frontiera de nord


   Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 33.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 305.000 lei.
Pentru retinerea persoanelor implicate, care initial nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras, conform prevederilor legale in vigoare, 13 focuri de avertisment in plan vertical.
  •  In data de 15 martie a.c., in jurul orei 03.00, un echipaj al politiei de frontiera de la S.P.F. Sighet, judetul Maramures, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat cu ajutorul aparaturii din dotare mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat catre interiorul tarii, transportand colete voluminoase.
    Imediat a fost anuntata echipa de interventie care s-a deplasat la fata locului trecand la urmarirea si somarea prin voce a persoanelor in cauza, insa acestea nu s-au supus incercand sa fuga, fapt pentru care politistii de frontiera au tras, conform prevederilor legale in vigoare, cinci focuri de avertisment in plan vertical.
    In urma actiunii au fost retinute trei persoane, cetateni ucraineni, imbracati in costume de neopren, identificati ulterior ca fiind Mekola K., de 22 ani, Ivanovici R., de 23 ani si Iurovich U., de 23 ani.
    In zona au fost descoperite 30 de colete cu tigari care impreuna cu persoanele in cauza au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 22.490 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 200.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar in continuare de fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • In data de 14 martie a.c., in jurul orei 18.00, un echipaj al politiei de frontiera de la sectorul P.F. Sarasau, judetul Maramures, a observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat catre DN19, transportand colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea barbatilor, efectuand somatiile legale prin voce si, deoarece acestia nu s-au supus, au fost trase 5 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
    In acel moment, persoanele in cauza au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin despre caz in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    Totodata, la fata locului au fost descoperite 11 colete care contineau cantitatea de 7.250 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 65.000 lei.
    In cauza se fac cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot in data de 14 martie a.c., in jurul orei 16.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, judetul Suceava, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice, au observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat catre interior, pe directia localitatii Ulma, mai multe colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor efectuand somatiile legale prin voce si deoarece acestea nu s-au oprit, au fost trase 3 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectare prevederilor legale. In acel moment barbatii au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat si zona impadurita s-au indreptat inspre teritoriul statului vecin.
    Imediat au fost luate masuri operative de supraveghere a zonei, totodata fiind anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre caz.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 4 colete cu tigari care au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu tigari, marca Marble, de provenienta ucraineana.
    Intreaga cantitate de tigari in valoare de 40.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si luarii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana