7 aprilie 2016

Peste 14.000 pachete tigari de contrabanda, confiscate in ultimele 24 de ore la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadru I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 14.300 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 98.000 lei, marfa pe care doi cetateni romani o transportau cu doua autovehicule, unul dintre acestea fiind confiscat deoarece avea spatii special amenajate pentru transportul tigarilor.
  • Ieri, 6 aprilie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului, jud. Maramures, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 21.00, lucratorii nostri au oprit pentru control, pe DJ 185, la intrarea in localitatea Petrova, un autovehicul marca Ford Transit, condus de cetateanul roman P. Liliana, de 20 de ani, domiciliata pe raza jud. Maramures.
    La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au observat mai multe colete voluminoase care contineau tigari, fapt pentru care soferul si autovehiculul au fost condusi la sediul politiei de frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma unui control amanuntit, lucratorii nostri au descoperit in autovehicul 16 colete care contineau 10.100 pachete tigari de provenienta ucraineana, de diferite marci, in valoare de aproximativ 92.000 lei.
    Fata de cele constatate, tanara a declarat politistilor de frontiera ca intentiona sa comercializeze tigarile in pietele din zona, dar nu a putut prezenta documente legale in acest sens.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda conform Codului Vamal al Romaniei.
    In continuare, se desfasoara activitati specifice, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
    
  • Tot ieri, in jurul orei 23.00, in P.T.F. Siret, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman G. Micola, in varsta de 25 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani, conducand un autoturism marca Peugeot.
    In baza unei analize de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport.
    Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in locuri special amenajate in podea, semiaripile fata-spate, praguri si in bara de protectie spate, cantitatea de 4.200 pachete de tigari, marca Rothmans, de provenienta ucraineana.
    Tigarile in valoare de 6.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei.
    Totodata, autoturismul marca Peugeot, in valoare de 13.500 lei, a fost indisponibilizat in vederea confiscarii, deoarece avea spatii special amenajate pentru transportul tigarilor.
  

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana